Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Ministerstvo hospodárstva SR hostilo záverečné stretnutie v rámci programu „Knowledge Sharing Programme“ s kórejskými partnermi

Vytvorené dňa: 18.07.2024      Aktualizované dňa: 18.07.2024

V dňoch 15. – 16. júla 2024 Ministerstvo hospodárstva SR hostilo na svojej pôde záverečné stretnutie s kórejskými partnermi v rámci bilaterálneho programu „Knowledge Sharing Programme“, ktorého je rezort hospodárstva spolu so Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou (SIEA) a partnerským Korean Development Institut (KDI) súčasťou už od roku 2016. Cieľom tohto programu je porovnávanie politík a najmä príkladov úspešnej praxe v oboch krajinách a zároveň vytváranie možností pre vzájomnú spoluprácu slovenských a kórejských univerzít, vedecko-výskumných pracovísk či inovatívnych firiem v oblasti výskumu a vývoja. V aktuálnom ročníku 2023/2024 bolo hlavnou témou spolupráce „Networking as a lever for improving innovation ecosystem“. Jej výsledkom bude štúdia s návrhom odporúčaní pre zlepšenie jednotlivých politík v oblasti sieťovania.

Program predstavuje komplexný konzultačný program zameraný na bilaterálnu výmenu skúseností v inovačných a ekonomických témach, ktorý Kórejská republika ponúka prostredníctvom implementačnej agentúry KDI a ministerstva hospodárstva a financií. Program je založený na aktívnej spolupráci a konzultácii s kórejským partnerom, národnými orgánmi, výskumnými a vývojovými organizáciami v partnerských krajinách.

Počas posledného stretnutia v rámci programu boli na pôde rezortu hospodárstva prezentované výstupy a zistenia projektu aj v podobe materiálu, spoločne vypracovaného s kórejskou stranou. Súčasťou rokovaní bola aj diskusia o pokračovaní spolupráce, tentokrát na tému regionálnych disparít v inovačnej výkonnosti.

Samotný projekt začal úvodným („kick-off“) stretnutím v septembri 2023 za účasti kórejských zástupcov. Nasledovala prvá návšteva kórejských expertov na Slovensku koncom októbra 2023, počas ktorej navštívili klastre v bratislavskom a košickom regióne. Ďalšia v poradí, tzv. „interim“ návšteva kórejských expertov sa uskutočnila počas 2. Národnej klastrovej konferencie v Trnave, ktorá sa konala v dňoch 11. – 12. marca 2024, kedy navštívili Poľnohospodársku univerzitu v Nitre, Materiálovo-technickú fakultu Slovenskej technickej univerzity v Trnave a klastre z trnavského a nitrianskeho regiónu.

Analytické a rešeršné práce vyvrcholili na prelome apríla a mája tohto roka návštevou zástupcov SIEA a slovenských klastrov v Kórei v kórejských klastroch a inštitúciách, ktoré sa na ich rozvoji podieľajú.

 

Tlačový odbor MH SR

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/ministerstvo-hospodarstva-sr-hostilo-zaverecne-stretnutie-v-ramci-programu-knowlegde-sharing-programme-s-korejskymi-partnermi


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore