Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Rokovania o riešení situácie s dodávateľom tepla v Humennom pokračujú

Vytvorené dňa: 16.07.2024      Aktualizované dňa: 16.07.2024

Spoločnosti Chemes a Priemyselný park Chemes predložili protiponuku štátnej spoločnosti MH Teplárenský holding na prevádzkovanie dodávky energií v priemyselnom parku v Humennom. Rokovania o zabezpečení dodávok tepla, ako aj ďalších energií do priemyselného parku, budú pokračovať v nasledujúcich dňoch.

V záujme zachovania zamestnanosti v priľahlom parku, kam nie je možné dodávať energie alternatívnou trasou, ako to bolo možné zabezpečiť pre obyvateľov mesta Humenné, predložil štátny teplárenský holding spoločnosti Chemes komerčnú spoluprácu na prenájom zariadení potrebných na dodávku energií do priemyselného parku (Tlačová správa: Štátny teplárenský holding reaguje na spory mesta Humenné a spoločnosti Chemes. Predložil komerčnú ponuku na dodávku energií do priemyselného parku. | Tlačové správy | MHSR).

Táto ponuka, by garantovala zachovanie dodávok energií a tým pádom aj zamestnanosti v priemyselnom parku. Spoločnosť Chemes si vyžiadala dodatočný čas na posúdenie ponuky, čím potvrdila, že táto ponuka bola relevantná a MH teplárenských holding predĺžil čas na odpoveď do 15. 7. 2024 (Tlačová správa: Štátny teplárenský holding predĺži termín na vyjadrenie k návrhu na komerčnú spoluprácu pre spoločnosti Chemes a Chemes priemyselný park do pondelka | Tlačové správy | MHSR).

V uvedený deň uplynutia lehoty na odpoveď (t. j. v pondelok 15. júla 2024) dostal štátny teplárenský holding protiponuku zo strany spoločností Chemes a Priemyselný park Chemes, o ktorej prebehnú ďalšie rokovania. O ich výsledku, ktorý bude mať vplyv aj na prípadné odstavenie spoločnosti Chemes od plynu a elektrickej energie, bude rezort hospodárstva verejnosť informovať.

Tlačový odbor MH SR

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/rokovania-o-rieseni-situacie-s-dodavatelom-tepla-v-humennom-pokracuju-1


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore