Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Ďalšia výzva z Plánu obnovy a odolnosti SR: Rezort hospodárstva podporí čerpaciu vodíkovú infraštruktúru pre podnikateľské subjekty.

Vytvorené dňa: 12.07.2024      Aktualizované dňa: 15.07.2024

Ďalšia podpora z Plánu obnovy a odolnosti SR smerom k udržateľnej  budúcnosti dopravy na Slovensku. Ministerstvo hospodárstva (MH) SR, ako vykonávateľ Komponentu 3 - Udržateľná doprava v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR, vyhlásilo dňa 3. júla 2024 výzvu na podporu budovania pilotnej vodíkovej infraštruktúry pre cestnú dopravu, ktorej cieľom je rozšírenie verejne prístupnej vodíkovej čerpacej infraštruktúry popri cestných infraštruktúrach na Slovensku.  

„Podpora budovania vodíkovej infraštruktúry je kľúčovým krokom k udržateľnej budúcnosti dopravy na Slovensku. Táto iniciatíva nielenže prispieva k znižovaniu emisií skleníkových plynov, ale zároveň posilňuje našu energetickú nezávislosť a inovačný potenciál. Verím, že aj investície do vodíkových technológií prinesú dlhodobé výhody pre našu ekonomiku a životné prostredie,“ uviedla podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková.

Celkový objem vyčlenených finančných prostriedkov na podporu vodíkových čerpacích staníc je vo výške 3 000 000 eur bez DPH, najviac však do výšky 50 % z limitu oprávnených nákladov na čerpaciu stanicu.

Oprávnenými žiadateľmi sú fyzické alebo právnické osoba podľa § 2 ods. 2 písm. a) až c) Obchodného zákonníka, zapísaná v Obchodnom registri SR alebo podnikajúca na základe živnostenského oprávnenia alebo na základe iného než živnostenského  oprávnenia podľa osobitných predpisov.

Oprávnené územie pre túto výzvu je iba územie:

a)      Mestský uzol;

b)      Oblasť pozdĺž hlavnej siete TEN-T.

Výzva bude otvorená do vyčerpania alokovanej výšky prostriedkov mechanizmu vyčlenených na výzvu, najneskôr však do 31. októbra 2024, alebo rozhodnutím vykonávateľa.

Všetky potrebné informácie k výzve s kódom 03I04-26-V04 sú dostupné na webovom sídle rezortu hospodárstva v časti Plánu obnovy a odolnosti: Výzva na podporu budovania pilotnej vodíkovej infraštruktúry pre cestnú dopravu, ako aj na stránke informačného systému Plánu obnovy a odolnosti SR: ISPO Portál (planobnovy.sk)

 

Tlačový odbor MH SR

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/dalsia-vyzva-z-planu-obnovy-a-odolnosti-sr-rezort-hospodarstva-podpori-cerpaciu-vodikovu-infrastrukturu-pre-podnikatelske-subjekty


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore