Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Zástupcovia rezortu hospodárstva a mesta Humenné rokovali so spoločnosťou Chemes, aj s nájomníkmi z priemyselného parku

Vytvorené dňa: 24.06.2024      Aktualizované dňa: 01.07.2024

Mesto Humenné požiadalo štátnu spoločnosť MH Teplárenský holding o spoluprácu pri riešení situácie s hrozbou zastavenia dodávok tepla od spoločnosti Chemes pre obyvateľov mesta i firmy. Zástupcovia spoločnosti Chemes zároveň na dnešnom (utorok, 18. júna 2024) rokovaní informovali primátora mesta aj zástupcov Ministerstva hospodárstva (MH) SR, že podnikajú kroky na vyriešenie svojej platobnej neschopnosti a v krátkej dobe plánujú vyrovnať svoje záväzky voči spoločnosti SPP, čo by tejto hrozbe tiež zabránilo. Primátor mesta Humenné spolu s podpredsedníčkou vlády a ministerkou hospodárstva SR Denisou Sakovou o celej situácii informoval aj spoločnosti pôsobiace v priemyselnom parku.

Cieľom ministerstva hospodárstva je otvorene komunikovať nielen s mestom, ale aj s dodávateľom tepla a firmami v priľahlom priemyselnom parku. Prvoradé pre nás je pomôcť mestu pri zabezpečení dodávok tepla a teplej vody pre obyvateľov. A samozrejme, aktívnou komunikáciou chceme podporiť aj hľadanie trvalého riešenie pre priemyselný park,“ povedala po rokovaní s primátorom mesta Humenné, zástupcami spoločnosti Chemes, ako i firmami z priemyselného parku ministerka hospodárstva Denisa Saková.

Dnešná séria rokovaní na nadväzovala na rokovanie zástupcov mesta Humenné a predstaviteľov ministerstva hospodárstva, ktoré sa uskutočnilo v piatok 14. júna 2024. Zástupcovia rezortu hospodárstva rokovali s mestom Humenné o krokoch, ktoré vďaka novej legislatíve môže samospráva urobiť v prípade, ak dodávateľ tepla vstúpi do konkurzu. Na základe tohto stretnutia už mesto Humenné požiadalo o spoluprácu štátny teplárenský holding, aby pripravil záložné riešenie pre prípad odstávky výroby tepla v priemyselnom parku.

Keďže tento vývoj by mal dopad aj na firmy pôsobiace v priemyselnom parku, mesto v spolupráci s MH SR o pripravovaných krokoch informovalo aj dotknuté firmy, ktoré túto informáciu vzali na vedomie. 

 

Tlačový odbor MH SR

Zdroj: http://www.mhsr.sk/top/zastupcovia-rezortu-hospodarstva-a-m-esta-humenne-rokovali-so-spolocnostou-chemes-aj-s-najomnikmi-z-priemyselneho-parku


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore