Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




D. Saková: V Hornej Nitre vznikne 368 nových pracovných miest, ktoré budú ohodnotené vyššie ako priemerná mzda v regióne

Vytvorené dňa: 31.05.2024      Aktualizované dňa: 31.05.2024

Vláda SR v stredu 15. mája 2024 opäť vycestovala do regiónu. Tentokrát sa výjazdové rokovanie konalo v Handlovej, kde sa prítomní ministri venovali témam horno-nitrianskeho regiónu. Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková predložila na rokovanie vlády SR dva návrhy na poskytnutie investičnej pomoci. Oba schválené návrhy prispejú k transformácii Hornej Nitry vytvorením až 368 nových pracovných miest. Podporia taktiež rozvoj potravinárskeho priemyslu a transformáciu automobilového priemyslu smerom k elektromobilite.

„Horná Nitra je regiónom, ktorému prináleží naša pozornosť, najmä po uzatvorení baní v kraji. To prispelo k zeleným cieľom našej krajiny, teraz sa však potrebujeme zamerať aj na podporu zamestnanosti v kraji. Dobrou správou pre obyvateľov Hornej Nitry je preto vytvorenie až 368 nových pracovných miest a ešte lepšou správou je, že novovzniknuté pracovné miesta budú ohodnotené vyššie ako je doterajšia priemerná mzda v regióne,“ uviedla po rokovaní ministerka D. Saková.

Investičnú pomoc vláda SR schválila pre spoločnosť ILJIN SLOVAKIA, s. r. o. sídliacej v Pravenci, ktorá je členom nadnárodnej skupiny ILJIN z Kórejskej republiky. Spolu až v 28 závodoch na celom svete sa skupina špecializuje na výrobu ložísk nábojov kolies do osobných a nákladných automobilov a hnacích jednotiek z pozostávajúcich z ložísk pre značky ako napr. Hyundai, KIA, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Ford, BMW, Volkswagen, Fiat, Nissan a i. Cieľom investičného zámeru na Slovensku je diverzifikácia produkcie už existujúcej prevádzky o nové výrobky, ako sú hliníkové ramená zavesenia kolies pre skupiny Volvo a Jaguar Land Rover, či vzduchové pružiny pre skupinu Stellantis. Celá produkcia bude určená na export. Spoločnosť získa investičnú pomoc vo výške 1,5 mil. eur výlučne vo forme úľavy na dani.

Druhou spoločnosťou, pre ktorú bola schválená investičná pomoc, je potravinárska spoločnosť EU Poultry s. r. o. Vo svojom závode v Horných Salibách vyrába širokú škálu hydinových výrobkov. Cieľom investičného zámeru spoločnosti je vybudovanie novej prevádzky vo Veľkých Bošanoch v okrese Partizánske, ktorá bude zameraná na výrobu už hotových jedál z hydinového mäsa určenej na export v rámci Európskej únie. Investičná pomoc bola schválená vo výške 4 mil. eur výlučne vo forme úľavy na dani.

Oba podporené investičné zámery sa budú realizovať v existujúcich halách, v tzv. brownfielde. Investície oboch spoločností bude taktiež možné dofinancovať prostredníctvom synergickej výzvy z Fondu na spravodlivú transformáciu.

 

Tlačový odbor MH SR

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/d-sakova-v-hornej-nitre-vznikne-368-novych-pracovnych-miest-ktore-budu-ohodnotene-vyssie-ako-priemerna-mzda-v-regione


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore