Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Zahájenie III. verejnej výzvy na predkladanie projektových žiadostí Interreg Europe

Vytvorené dňa: 02.04.2024      Aktualizované dňa: 02.04.2024

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR dáva do pozornosti možnosť zapojiť sa do III. verejnej výzvy na predkladanie projektových žiadostí programu Interreg Europe v programovom období 2021 – 2027. Slovenskí projektoví partneri majú opäť možnosť zaslať svoj projektový zámer v období od 20. marca do 7. júna 2024 prostredníctvom webovej stránky Interreg Europe.

Program ponúka priestor na spoluprácu najmä v oblasti inteligentnej, ekologickej a sociálnej Európy. Cieľom programu je podpora výmeny skúseností, inovatívnych prístupov a budovania kapacít v súvislosti s identifikáciou, šírením a transferom osvedčených postupov. Slovenskí partneri môžu prostredníctvom projektovej spolupráce nadobudnúť know-how a zlepšiť tak implementáciu politík a programov regionálneho rozvoja.

Oprávnenými subjektmi na čerpanie finančných prostriedkov z Európskeho fondu regionálneho rozvoja sú verejné orgány, orgány riadené verejným právom a súkromné neziskové organizácie. Do programu sa môžu zapojiť partneri z 36 štátov – 27 členských krajín EÚ, Nórsko, Švajčiarsko a 7 kandidátskych krajín (Albánsko, Bosna a Hercegovina, Čierna Hora, Severné Macedónsko, Srbsko, Moldavsko a Ukrajina).

Celkový rozpočet programu určený na projekty regionálnej spolupráce je 347,6 mil. eur. Miera spolufinancovania zo strany programu pre verejné orgány a verejnoprávne inštitúcie je 80 %, pre súkromné neziskové organizácie 70 %. Ministerstvo hospodárstva SR, ako národný orgán programu, poskytuje úspešným žiadateľom pri implementácii projektov spolufinancovanie zo štátneho rozpočtu vo výške 20 % z celkových oprávnených výdavkov.

Bližšie informácie o programe Interreg Europe môžu žiadatelia získať i na webovej stránke Ministerstva hospodárstva SR, alebo môžu priamo kontaktovať národný orgán programu na e-mailovej adrese: .

 

Tlačový odbor MH SR

 

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/zahajenie-iii-verejnej-vyzvy-na-predkladanie-projektovych-ziadosti-interreg-europe


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore