Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Ďalšie pracovné miesta na východnom Slovensku. Vláda SR schválila investičnú pomoc pre spoločnosť Lichtgitter FRP Slovakia.

Vytvorené dňa: 28.02.2024      Aktualizované dňa: 28.02.2024

Ďalšia investičná pomoc smeruje do okresu Michalovce, ktorý je od roku 2018 zaradený do zoznamu najmenej rozvinutých okresov. Na návrh podpredsedníčky vlády a ministerky hospodárstva SR Denisy Sakovej vláda SR v stredu 28. februára 2024 schválila na svojom výjazdovom rokovaní práve v Michalovciach investičnú pomoc pre spoločnosť Lichtgitter FRP Slovakia s. r. o. vo výške 1,23 mil. eur, a to výlučne vo forme úľavy na dani z príjmov. Investičná pomoc podporí etablovanie nového investora na Slovensku a prinesie tak 54 nových pracovných miest v okrese s vysokou nezamestnanosťou.

Cieľom investičnej pomoci je zriadenie novej prevádzkarne priemyselnej výroby zameranej na výrobu roštov z kompozitných materiálov pre vnútorné a vonkajšie podlahové a schodiskové systémy. Tieto tzv. FRP rošty sa používajú najmä ako priemyselné podlahy a z dôvodu vysokej odolnosti proti korózii sú vhodné pre takmer každý druh priemyselného závodu. Investičnou pomocou sa teda zároveň podporuje i diverzifikácia priemyselnej výroby na Slovensku. Novozriadená prevádzkareň bude produkovať podľa predpokladov 2 500 ton FRP roštov ročne, pričom celá produkcia bude určená na export, z toho 70 % pre trh Európskej únie a 30 % pre trhy tretích krajín.

Spoločnosť Lichtgitter FRP Slovakia s. r. o. je súčasťou skupiny Lichtgitter, ktorá bola založená v roku 1929 a patrí medzi najväčších svetových výrobcov plastových a kovových roštov. V súčasnosti je zastúpená v 17 krajinách a zamestnáva spolu približne 1 500 zamestnancov.

 

Tlačový odbor MH SR

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/dalsie-pracovne-miesta-na-vychodnom-slovensku-vlada-sr-schvalila-investicnu-pomoc-pre-spolocnost-lichtgitter-frp-slovakia


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore