Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Peter Švec odovzdal Ukrajine humanitárny dar

Vytvorené dňa: 30.07.2023      Aktualizované dňa: 31.07.2023

Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Peter Švec vo štvrtok 27. júla 2023 absolvoval pracovnú cestu za východné hranice - na Ukrajinu, kde spolu so zástupcami z Nadácie SPP a organizáciou ADRA, ako i ďalšími partnermi spoločne odovzdali humanitárny dar - dieselový agregát, vybavenie kuchyne a sociálnych zariadení školského internátu. Tento je určený nielen pre siroty, ale aj pre vojnových presídlencov z Dnipra, Nikolajeva a Charkova.

Peter Švec sa taktiež už na hraničnom prechode Vyšné Nemecké informoval o stave na hraničnom prechode, potrebe dostavby terminálu osobnej dopravy, ale najmä rozšírenia a výstavby nového terminálu nákladnej dopravy. Na následnom bilaterálnom rokovaní so štátnym tajomníkom Ministerstva energetiky Ukrajiny Jaroslavom Serhijovičom Demčenkovom sa zhovárali o aktuálnom dianí na Ukrajine, možnostiach budúcej spolupráce v oblasti obchodu a energetiky, a to najmä v nadväznosti na obnovu Ukrajiny, či o aktuálnej téme diverzifikácie energetických zdrojov, ktorou sa zaoberajú všetky krajiny Európskej únie.

„Slovensko jednoznačne podporuje Ukrajinu v hrdej obrane svojho územia pred ruskou okupáciou dodávkami vojenskej aj humanitárnej pomoci. V porovnaní s okolitými štátmi však výrazne zaostávame vo využití našich možností a kapacít pomoci potrebných pre rekonštrukciu vojnou ničeného územia,“ uviedol štátny tajomník Peter Švec.

Následne sa už Peter Švec presunul na bilaterálne stretnutie s predsedom Zakarpatskej oblastnej rady Volodymyrom Chubirkom, s ktorým sa zhovárali o možnostiach a potenciáli prehĺbenia slovensko-ukrajinskej kooperácie na úrovni municipalít. Peter Švec taktiež navštívil priemyselný park v Perečíne, kde prebieha výstavba závodu na výrobu veterných turbín.

 

Tlačový odbor MH SR

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/peter-svec-odovzdal-ukrajine-humanitarny-dar


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore