Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Ministerstvo hospodárstvo vydalo usmernia týkajúce sa kompenzácie dodávky elektriny a plynu pre malých odberateľov a vybraných zraniteľných odberateľov.

Vytvorené dňa: 17.02.2023      Aktualizované dňa: 23.02.2023

Usmernenia sú vydané v súvislosti s kompenzáciou dodávky elektriny a plynu dodávateľmi elektriny a plynu vzniknutej na základe nariadenia vlády SR č.  465/2022 Z. z., ktorým sa ustanovujú maximálne ceny pre časť regulovanej dodávky elektriny a plynu pre vybraných koncových odberateľov a výšky taríf pre domácnosti a vybraných odberateľov elektriny, ako aj kompenzáciou dodávky elektriny a plynu dodávateľmi elektriny a plynu vzniknutej na základe nariadenia vlády SR č. 19/2023 Z. z., ktorým sa ustanovujú maximálne ceny za časť regulovanej dodávky plynu pre koncových odberateľov plynu v domácnosti a malých odberateľov plynu a regulovanej dodávky elektriny pre malých odberateľov elektriny a podmienky ich uplatnenia.

Usmernenia sú záväzné pre všetkých dodávateľov elektriny, ktorí dodávajú elektrinu pre odberateľov elektriny podľa § 2 písm. k) tretieho bodu zákona č. 250/2012 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach (ďalej len „malý odberateľ elektriny“) a všetkých dodávateľov plynu, ktorí dodávajú plyn odberateľom podľa § 2 písm. k) štvrtého bodu zákona č. 250/2012 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach (ďalej len „malý odberateľ plynu“) ako aj pre dodávateľov elektriny, ktorí dodávajú elektrinu pre odberateľov elektriny podľa § 2 písm. k) piateho a ôsmeho bodu zákona č. 250/2012 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach (ďalej len „vybraný zraniteľný odberateľ elektriny“) a všetkých dodávateľov plynu, ktorí dodávajú plyn odberateľom podľa § 2 písm. k) šiesteho a siedmeho bodu zákona č. 250/2012 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach (ďalej len „vybraný zraniteľný odberateľ plynu“).  

Žiadosti o poskytovanie kompenzácií majú dodávatelia elektriny a plynu zasielať v elektronickej podobe (cez portál slovensko.sk) ako aj pomocou emailu na adresu: .    

Usmernenia je možné stiahnuť tu:

Usmernenie - MO

Usmernenie - VZO

Formulár - VZO (xls)

Formulár - MP (xls)

Tlačový odbor MH SR

 

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/ministerstvo-hospodarstvo-vydalo-usmernia-tykajuce-sa-kompenzacie-dodavky-elektriny-a-plynu-pre-malych-odberatelov-a-vybranych-zranitelnych-odberatelov


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore