Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Podnikateľom vyplatilo MH SR na dotáciách na nájomné vyše 147 mil. eur

Vytvorené dňa: 23.06.2022      Aktualizované dňa: 23.06.2022

 

Celková suma dotácií na nájomné, ktorú vyplatil rezort hospodárstva podnikateľom, ako kompenzáciu za zatvorené prevádzky počas tretej vlny pandémie je takmer 14 264 000 eur. Spolu bolo v tretej vlne vyplatených 12 249 žiadostí, ktoré bolo možné predložiť do konca apríla.

 

Podobne ako v rámci dotácií na nájomné počas predchádzajúcich vĺn, aj tentoraz boli oprávnenými žiadateľmi o dotáciu nájomcovia, ktorí o peniaze žiadali prostredníctvom prenajímateľov. Dotáciu bolo možné poskytnúť nájomcovi vo výške, v akej bola poskytnutá zľava z nájomného na základe dohody medzi prenajímateľom a nájomcom, najviac však vo výške 50 % nájomného za obdobie sťaženého užívania. Ak sa prenajímateľ a nájomca dohodli na nižšej zľave, nájomca má možnosť zaplatiť zostávajúce nájomné v rovnako vysokých mesačných splátkach do 48 mesiacov. Rezort hospodárstva vyplatil podnikateľom v rámci všetkých troch vĺn 96 220 žiadostí v celkovej výške 147 803 937 eur. 

Tlačový odbor MH SR

 

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/podnikatelom-vyplatilo-mh-sr-na-dotaciach-na-najomne-vyse-147-mil-eur


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore