Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Štátna spoločnosť InvEast SK sa zlúčila s MH Invest II

Vytvorené dňa: 26.01.2021      Aktualizované dňa: 26.01.2021

Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík vydal rozhodnutie o zlúčení štátnej spoločnosti InvEast SK, s. r. o. s ďalšou štátnou eseročkou MH Invest II. Obe spoločnosti sú so 100 %-nou majetkovou účasťou štátu v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR. „Tak ako sme sľúbili, snažíme sa o zoštíhľovanie a efektívnejšie fungovanie tam, kde je to možné. Týmto krokom ušetríme nielen financie, ale aj veľké množstvo byrokracie,“ upresnil šéf rezortu hospodárstva. Hlavnou úlohou spoločnosti MH Invest II je pripraviť strategický park na východe Slovenska. 

Zrušenie InvEast, ktorá mala riadiť bývalý strategický priemyselný park Haniska, bolo podľa Richarda Sulíka logickým krokom. „Nemalo zmysel ďalej držať pri živote túto spoločnosť a s ňou spojené náklady. Hľadanie vhodnej lokality a konceptu strategického parku je plne v kompetencii MH Invest II,“ vysvetlil minister, podľa ktorého patrí výstavba parku na východe Slovenska medzi priority rezortu. „Verím, že sa nám podobne ako v prípade Rimavskej Soboty podarí priniesť potrebný impulz a nové investície aj na východ,“ doplnil Richard Sulík. Podľa konateľa MH Invest II Ladislava Matejku je cieľom nájsť vhodnú lokalitu čo najskôr. „Sme odhodlaní pripraviť zmysluplný projekt, ktorý bude mať potenciál pritiahnuť investorov a tým vytvoriť stovky pracovných miest. Ak budú chcieť umiestniť svoju investíciu na východné Slovensko, musíme mať pre nich adekvátnu a atraktívnu ponuku,“ upresnil Matejka.

 

Tlačový odbor MH SR

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/statna-spolocnost-inveast-sk-sa-zlucila-s-mh-invest-ii


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore