Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Vláda odvolala K. Kičuru, podľa ministra hospodárstva ohrozil verejný záujem

Vytvorené dňa: 24.03.2020      Aktualizované dňa: 10.06.2020

Vládny kabinet odvolal Kajetána Kičuru z funkcie predsedu Správy štátnych hmotných rezerv. Vedením úradu bola dočasne poverená podpredsedníčku úradu Lucia Gocníková.  Návrh na rokovanie vlády predložil minister hospodárstva Richard Sulík. Dôvodom sú podozrenia z netransparentnosti a nehospodárnosti pri nákupoch materiálov potrebných na boj s koronavírusom. 

Predseda Správy štátnych hmotných rezerv podľa ministra hospodárstva „konal nehospodárne a ohrozil tým verejný záujem aj zdravie obyvateľov." Šéf rezortu hospodárstva očakáva, že úrad štátnych rezerv bude fungovať transparetne a promptne zabezpečí nevyhnutné zdravotnícke pomôcky. Odvolanie Kajetána Kičuru avizoval nový premiér Igor Matovič po kontrole v tomto úrade. Predseda vlády uviedol, že Kičura nemá jeho dôveru a vyčítal mu, že sledoval svoj vlastný biznis namiesto verejného záujmu. Nákupy zdravotníckych pomôcok Správou štátnych hmotných rezerv pod vedením K. Kičuru  v súčasnosti preveruje polícia aj Úrad pre verejné obstarávanie.

 

Odbor komunikácie MH SR, SITA  

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/vlada-odvolala-k-kicuru-podla-ministra-hospodarstva-ohrozil-verejny-zaujem


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore