Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Generálneho komisára pre EXPO Dubaj prijala federálna ministerka SAE pre medzinárodnú spoluprácu Reem Al Hashimy

Vytvorené dňa: 16.05.2019      Aktualizované dňa: 16.05.2019

Slovensko urobí všetko preto, aby jeho účasť na medzinárodnej výstave EXPO Dubaj 2020 bola úspešná a slovenský pavilón bol pre návštevníkov tohto významného medzinárodného podujatia zaujímavým a pútavým. Federálnu ministerku pre medzinárodnú spoluprácu  a generálnu riaditeľku pre Expo Dubaj 2020 Reem Al Hashimy o tom ubezpečil generálny komisár expozície Vladimír Rak. Rokovanie s ministerkou bolo podľa V. Raka konštruktívne, Reem Al Hashimy mala informácie o Slovensku, zaujímala sa o pripravovaný pavilón a prejavila záujem navštíviť našu krajinu. Generálny komisár ju na návštevu Slovenska pozval.  

Hlavnou myšlienkou výstavy je "Spájanie myšlienok, vytváranie budúcnosti" a podtéma určená pre Slovenskú republiku, na ktorú by mala byť zameraná naša prezentácia je "Mobilita". Hlavná expozícia bude v súlade s touto témou zameraná na letecký priemysel a automotive. V ďalšej časti expozície sa budú striedať menšie, tematicky zamerané výstavy. Slovensko tam bude môcť prezentovať  svoje úspechy v oblasti inovácií, vzdelávania, vedy a výskumu, športe či kultúre. Vytvorený bude priestor aj na prezentovanie Slovenska ako turisticky atraktívnej krajiny.

Ministerka Reem Al Hashimy na rokovaní slovenskú delegáciu informovala o možnosti, ktorú ponúkajú pre mladých podnikateľov a startupistov Spojené arabské emiráty. Ak ich projekt prezentovaný v národnom pavilóne osloví, budú môcť tri roky v tejto ázijskej krajine pokračovať vo výskume a uplatnení ich podnikateľského zámeru na náklady vlády SAE. V. Rak aj touto cestou vyzýva mladých ľudí so zaujímavými projektmi, aby sa nebáli a našli odvahu a chuť prezentovať svoje inšpiratívne nápady v slovenskom pavilóne. Okrem témy mobility, ktorá je určená pre náš pavilón, považujú organizátori výstavy za veľmi dôležitú oblasť, ktorú sú pripravení podporiť aj projekty týkajúce sa ekológie a udržateľnosti životného prostredia, dodal V. Rak.

Generálny komisár zdôraznil, že výstavy EXPO sú ideálnym miestom na prezentáciu toho najlepšieho, čo ponúkajú jednotlivé krajiny a preto verí, že túto možnosť využijú aj úspešné slovenské firmy. Účasť podnikateľov na tejto výstave zastrešuje agentúra SARIO, ktorá bude spoluorganizovať a vytvárať aj priestor pre bilaterálne rokovania. Záujemcovia z radov podnikateľov o prezentáciu a rokovania v rámci EXPO 2020 sa môžu obrátiť priamo na SARIO. Bližšie informácie sú zverejnené na https://www.sario.sk/sk/projekty-podujatia/slovensko-na-expo-dubaj-2020.

Svetová výstava Expo 2020 Dubaj bude od 20. októbra 2020 do 10. apríla 2021 v Spojených arabských emirátoch a organizátori predpokladajú, že priláka 25 miliónov návštevníkov. Účasť už potvrdilo 190 krajín. Našu účasť na tejto výstave, ktorá  bude prvou svetovou výstavou v arabskom svete, schválila vláda v máji minulého roka. Predchádzajúca svetová výstava sa konala v Miláne a Slovensko sa na nej zúčastnilo. V roku 2017 sa Slovensko úspešne prezentovalo na tzv. malom EXPE v kazašskej Astane.

 

Odbor komunikácie MH SR

Zdroj foto: Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Abu Dhabi, Expo Dubaj 2020

 

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/generalneho-komisara-pre-expo-dubaj-prijala-federalna-ministerka-sae-pre-medzinarodnu-spolupracu-reem-al-hashimy


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore