Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Neformálne rokovanie ministrov EÚ pre energetiku

Vytvorené dňa: 04.01.2017      Aktualizované dňa: 05.01.2017

Trh s elektrinou dnes čelí mnohým výzvam. Pre zabezpečenie prechodu k dekarbonizovanej energetike je potrebné viac využívať nízkouhlíkové zdroje, ako sú obnoviteľné zdroje energie či jadrová energia. Je nutné pre tieto zdroje priniesť dostatočné investičné signály a zároveň ich bezpečným spôsobom integrovať do elektroenergetickej sústavy. Nový dizajn trhu s elektrinou by mal taktiež podporiť prepojenie trhov v Európe, zapojenie sa strany zákazníkov do trhu a nemal by negatívnym spôsobom vplývať na konečné ceny elektriny ako pre malých spotrebiteľov, tak aj pre priemysel.

Ministerské rokovanie sa venovalo téme dizajnu trhu v troch častiach venovaných integrácii obnoviteľných zdrojov do trhu a zvýšeniu flexibility elektroenergetického systému, bezpečnosti dodávok elektrickej energie a zapojeniu sa zákazníkov do trhu a role prevádzkovateľov distribučných sústav.

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/neformalne-rokovanie-ministrov-eu-pre-energetiku


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore