Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Podporou riešenia nezamestnanosti mladých a MSP sa vytvorilo 2413 miest

Vytvorené dňa: 04.01.2017      Aktualizované dňa: 10.02.2017

Aktuálne je uzavretých 527 zmlúv o poskytnutí nenávratného finančného príspevku (NFP), s celkovou výškou 218,65 milióna eur. Ich realizáciou sa očakávalo vytvorenie 2489 nových pracovných miest, z čoho viac ako 60 % miest malo byť určených pre mladých nezamestnaných ľudí do 29 rokov. Doposiaľ sa prijímateľom podarilo vytvoriť 2413 nových pracovných miest. Z celkového počtu vytvorených pracovných miest bola viac ako polovica (1436) obsadená mladými nezamestnanými," priblížil v správe rezort hospodárstva.
V rámci programu zameraného na zintenzívnenie podpory MSP a na podporu zamestnávania mladých ľudí boli v rámci Operačného programu (OP) Konkurencieschopnosť a hospodársky rast v rokoch 2012 a 2013 vyhlásené tri výzvy na predkladanie žiadostí o NFP. "V rámci nich bolo pôvodne schválených 665 projektov v sume schváleného NFP 291,8 milióna eur so záväzkom vytvoriť viac než 3000 pracovných miest, z nich takmer 2000 určených pre mladých do 29 rokov.
Vláda SR v roku 2012 odsúhlasila návrh realokácie finančných prostriedkov v rámci operačných programov Národného strategického referenčného rámca na financovanie opatrení na podporu riešenia nezamestnanosti mladých ľudí a zintenzívnenie podpory MSP. Súčasťou predmetnej realokácie sa stal aj OP Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, ktorého pôvodná alokácia bola navýšená o dodatočných 225 miliónov eur.

(TASR, OK)

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/podporou-riesenia-nezamestnanosti-mladych-a-msp-sa-vytvorilo-2413-miest


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore