Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




Štátny tajomník Vojtech Ferencz na Ekonomickom fóre v Krynici

Vytvorené dňa: 04.01.2017      Aktualizované dňa: 05.01.2017

Všetky krajiny sa zhodli na potrebe detailnej analýzy dosahov nových opatrení na jednotlivých účastníkov trhu. Vyzdvihli tiež mimoriadny význam zachovania bezpečných dodávok elektriny. V tejto súvislosti štátny tajomník Ferencz z pozície Slovenska ako predsedníckej krajiny v Rade EÚ zdôraznil potrebu pripravenosti sietí na integráciu obnoviteľných zdrojov energie nákladovo efektívnym spôsobom, bez deformácií trhu.
Počas pracovného obeda ministri krajín V4 diskutovali o problematike bezpečnosti dodávok plynu. Zamerali sa najmä na aspekty solidarity, regionálnej spolupráce, diverzifikácie zdrojov  a transparentnosti medzivládnych dohôd. V tejto súvislosti štátny tajomník Vojtech Ferencz poukázal na potrebu dobudovať kľúčové komponenty Severojužného koridoru,  obzvlášť slovensko-poľského prepojenia, a na nevyhnutnosť akcelerovať prípravy podkladov pre financovanie zo zdrojov EÚ. Účastníkov rokovania pozval na nadchádzajúce Európske jadrové fórum ENEF, ktoré bude 3.-4. októbra  v Bratislave.
 
OK MH SR

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/statny-tajomnik-vojtech-ferencz-na-ekonomickom-fore-v-krynici


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore