Portál elektronických služieb Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky https://portal.mhsr.sk

[Zobrazuje sa optimalizovaná verzia stránky pre slabo vidiacich alebo špecializované či staršie prehliadače.] Prejsť na pôvodnú verziu...


Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.




MH SR zorganizovalo pre podnikateľov podujatie o zahraničnom obchode

Vytvorené dňa: 21.06.2018      Aktualizované dňa: 21.06.2018

Ministerstvo hospodárstva zorganizovalo podujatie pre podnikateľov týkajúce sa využitia obchodno-politických nástrojov Európskej únie v podmienkach Slovenska. Dominovali najmä tri témy - prístup na trhy tretích krajín, colné suspenzie a colné kvóty a nástroje na ochranu obchodu. Na podujatí sa zúčastnili zástupcovia viacerých firiem, asociácií, združení, akademickej pôdy a ministerstiev.

Cieľom podujatia bolo najmä ponúknuť slovenským podnikateľom informácie, ktoré môžu využívať v rámci zahraničného obchodu. V prípade prístupu na trhy tretích krajín sa informácie týkali vývozu z Európskej únie. Podnikatelia sa mohli oboznámiť s názorným fungovaním databázy prístupu tovarov na trhy tretích krajín, ako aj s fungovaním a aktivitami poradného výboru pre prístup na trh. Prezentácia o colných suspenziách a kvótach bola pre zmenu zameraná na rozšírenie importných možností za zvýhodnených podmienok. Čo sa týka riešenia prípadov pre firmy a objemu usporených peňazí, v porovnaní s ostatnými členskými štátmi EÚ patrí Slovensko k tým najaktívnejším a najúspešnejším krajinám. V rámci témy nástrojov na ochranu obchodu boli podnikateľom predstavené antidumpingové opatrenia a pohľad na aktuálnu situáciu v oblasti ocele a hliníka.

V prípade záujmu je Odbor zahraničnoobchodnej politiky MH SR pripravený zúčastniť sa alebo zorganizovať aj ďalšie podujatie, ktoré bude zamerané na zahraničnoobchodné záležitosti.

 

Odbor komunikácie MH SR

 

Zdroj: http://www.mhsr.sk/press/mh-sr-zorganizovalo-pre-podnikatelov-podujatie-o-zahranicnom-obchode


 

Súvisiace portály

 

Pokračuj v čítaní alebo preskoč na hlavné menu. Iné možnosti: Prejdi na Vyhľadávanie alebo Pätičku stránky.



 verzia 2.0.9

Hore